Over ons

Al tientallen jaren wordt er vanuit  Baptistengemeente De Schuilplaats een kinderkamp georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie. In de loop der jaren is dit kamp uitgegroeid tot een breder kamp waar ook kinderen van andere kerken en kinderen die niet naar een kerk gaan welkom zijn.

Lange tijd vond dit kamp op de Ferme de Jean in Heeze plaats. Enkele jaren heeft het kamp uit moeten wijken naar een andere locatie, maar sinds 2017 kan het kamp weer gehouden worden op de Ferme de Jean.

De jongste kinderen slapen in een apart gebouw en hebben veelal hun eigen programma welke wel vergeleken wordt met de grote groepen. Zij eten ook samen met de grote groep. De andere twee groepen doen af en toe wat activiteiten samen maar hebben ook hun eigen activiteiten. Elke jaar zijn er ook 3 momenten waarop de hele groep door elkaar gemengd wordt of een gezamenlijke activiteit heeft: spelletjesavond, sportmiddag en kampvuur.

Elke ochtend wordt er een bijbelverhaal verteld, is er een poppenkastvoorstelling dat raakvlakken heeft met het bijbelverhaal en worden er kinderliedjes gezongen met de hele groep. Na dit moment gaan de groepen ook nog een uur creatief aan de slag.

Elke middag is er een leuk spel in het bos of op het kampterrein. Natuurlijk zijn er ook genoeg vrije momenten waarop de kinderen lekker kunnen spelen of zich eventueel rustig kunnen terugtrekken om een Donald Duckje te lezen. In deze vrije momenten kunnen alle kinderen met elkaar optrekken.

De middengroep en de groten hebben ’s avonds ook nog een activiteit.

Er is elk jaar een fantastische keukenteam aanwezig dat voor heerlijke maaltijden zorgt.

De sfeer op het kamp is elk jaar opnieuw geweldig!

Ga je ook mee?